Makan Hati Berulam Jantung

Hi sorry sebab dah lama tak post anything dalam blog sebab quite busy with life 😅

Okay now iolls nak story pasal hati.

Siapa dekat sini ada masalah hati? Haaa tak ada sorg pun nak mengaku kan? 😜
Tipu la tak de masalah hati, sebab secara logic nya kita semua ni ciptaan Allah memang akan ada masalah hati sebab sentiasa dihasut syaiton nirojim 😆
Okay cara untuk elak masalah hati ni ialah dengan cara istigfar banyak banyak.
Korang jujur la, dah istigfar pun mmg susah nak hilang sebab tak khusyuk pun,
Seriously susah, but in sha Allah bila hati kita jiwa kita ingat Allah, kita boleh kurang kan rasa hati ni.

Now i nak cerita benda simple je.

Korang duduk rumah sewa, dalam rumah sewa ada 5 orang. Then si A ni pun masak lah,
 masak untuk 5 orang then si B keluar without inform sesiapa yang si B belum makan lagi, si B ni sebelum keluar ada tolong si A masak skali, si C & D pun tolong skali, lepas tu si B ni asing kan makanan and makanan tu cukup untuk sorg makan je, lepas tu si E ni baru balik kerja dan makan la separuh then si B ni balik tetiba merajuk sampai tarik muka. Dah la tak fikir ada org lain pun tak makan lagi lepas tu asingkan untuk dia sorg je, pastu bila yang si E tu tak tau si B tak makan lagi terus nak merajuk bagai tarik muka, Si C & D pun tak tau pun si B tak makan lagi. 

So si B ni ada masalah hati tau.
1st dia tak teringat langsung pasal orang lain,  ( SELFISH !)
2nd dia kena la ubah sikap dia yang penting kan diri sendiri,
3rd lain kali bagi tau la belum makan lagi or apa apa untuk elak kan misunderstanding .

That's all.

So masalah hati ni mmg teruk.

Jadi jaga jaga ya 😘